Tiskiltä lautaselle
Tiskiltä lautaselle
Tiskiltä lautaselle
Jos oot aina kiertäny kalatiskin kaukaa, nyt on aika kääntyy takasin. Nää reseptit tuo
tutut ja tuntemattomammat kalat sun lautaselle helposti, herkullisesti ja budjetilla.
Sopii just sulle, olit sit ekaa kertaa kalan kimpussa tai kalatiskin vakioasiakas.
Ohje:
Kokoa Tacot
Samalla kun kuha kypsyy, lämmitä tortillat nopeasti pannulla tai mikrossa. Täytä
tortillat kaalisalaatilla, guacamolella, mangosalsalla ja kuhapaloilla. Lusikoi päälle
vielä creme fraichea ja viimeistele korianterilla.
*Annoshinnat ja makrot ovat suuntaa antavia.
*Yhden annoksen hinta: ~6,60€
Kalorit: ~421 kcal
Proteiini: ~22 g
Rasva: ~17 g
Hiilihydraatit: ~43 g
Annoshinnat
Mangosalsa
Kuori ja poista mangosta kivi. Kuutioi mango. Lisää aiemmin pilkottu puolikas chili,
puolikas punasipuli ja korianteria. Sekoita kaikki kulhossa. Jos muista osista jäi
jäljelle limen mehua, purista loput mehut joukkoon.
Pilko chili (käytä vain puolet), punasipuli (käytä vain puolet), ja tomaatti. Halkaise ja
muussaa avokado kulhossa. Lisää avokadon joukkoon pilkotut tomaatti, puolikas
chili, puolikas punasipuli ja aiemmin pilkottua korianteria. Purista puolikkaan limen
mehu mukaan, mausta suolalla ja sekoita huolella.
Guacamole
Kuha
Leikkaa kuha tacon väliin sopiviksi paloiksi ja sivele kalat kevyesti öljyllä. Sekoita
haluamasi mausteet (tai käytä tacomaustetta) ja pyörittele kalapalat siinä. Paista
airfryerissa 180–200 °C
n. 6–8 min, tai uunissa 200 °C
n. 10–12 min. Käännä
puolivälissä, jotta kypsyvät tasaisesti.
Raasta tai suikaloi punakaali. Pilko jalapeño, punasipuli ja korianteri (säästä
korianteria myös guacamoleen, mangosalsaan ja viimeistelyyn). Sekoita kaikki
kulhossa ja lisää puolikkaan limen mehu, loraus öljyä ja mausteet. Laita salaatti
jääkaappiin tekeytymään – maku paranee ajan kanssa.
Punakaalisalaatti
Resepti
Kuhatacot
Kuhafileet paistetaan meheviks ja maustetaan tulisiks, kylkeen tulee raikasta
kaalisalaattii, guacamolee ja mangosalsaa. Pilkottavaa riittää, joten laita musat
soimaan tai podcast korville ja ota hetki keittiöaikaa itelles. Kun ainekset on pilkottu, ollaan jo voiton puolella. Täydellistä viikonloppusafkaa tai arki-illan upgrade!
Kauppalista:
Noin kolmelle (8 tacoa)
- 8 pientä tortillaa
- n. 250 g kuhaa (saat kuhan kalatiskistä valmiina fileinä)
- 200 g punakaalia (pieni pala tai puolikas kaali)
- 2 punasipulia
- 1 tomaatti
- 1 mango
- 1 avokado
- 2 limeä
- 1 tuore jalapeño
- 1 punainen chili
- 1 ruukku tuoretta korianteria (trust me)
- Creme fraichea
- Tacomausteseos tai mausteita: paprika, chili, tajín, suola, mustapippuri
- Öljyä (esim. oliivi- tai rypsiöljy)
Arvio kolmen annoksen hinnasta ~ 19,80 €
Resepti
Kirjolohibowl
Tää bowl näyttää siltä kuin oisit kokannut tuntikausia, vaikka se syntyy hetkessä. Kirjolohesta tulee mehevää airfryerissä tai uunissa, kylkeen riisiä, tuoreita kasviksia ja nopee kastike suoraan lohen marinadista. Päälle freshit yrtit ja jos jääkaapin perukoilta löytyy vielä tacojen kaalisalaattia, nyt on sen aika!
Ohje:
Sillä välin pilko kasvikset: esim. kurkkua, porkkanaa, avokadoa, ja sulata pakasteherneet. Sekoita jäljelle jääneeseen valkosipuli–soija–srirachaseokseen pari
ruokalusikallista majoneesia tai jugurttia kastikkeeksi. Kokoa kulhoon pohjalle riisi, päälle kasvikset ja taco-ohjeessa tehtyä kaalisalaattia sekä kirjolohipalat. Viimeistele kastikkeella, korianterilla ja kevätsipulilla.
Pese ja keitä riisi. Kuutioi lohi. Hienonna tai purista yksi (tai useampi) valkosipulin
kynsi. Sekoita kulhossa valkosipuli, soijaa, srirachaa ja suolaa oman maun mukaan.
Ota seoksesta puolet sivuun kastiketta varten. Pyörittele lohipalat lopussa seoksessa
ja paista airfryerissä 180 °C noin 7–8 minuuttia tai uunissa 200 °C noin 12–15
minuuttia.
Annoshinnat
*Annoshinnat ja makrot ovat suuntaa antavia.
*Yhden annoksen hinta: ~8,00€
Kalorit: ~660 kcal
Proteiini: ~44 g
Rasva: ~30 g
Hiilihydraatit: ~51 g
Kauppalista:
Yhdelle
- n. 180g kirjolohta (saat kirjolohta sopivan kokoisen palan kalatiskiltä)
- Riisiä
- Kurkkua
- Porkkanaa
- Avokadoa
- Korianteria
- Kevätsipulia
- Pakasteherneitä
- Jugurttia (esim. turkkilainen) tai majoneesia
- Soijaa
- Srirachaa
- Valkosipulia
- Suolaa & pippuria
Tuoreita vihanneksia, riisiä ja mausteita jää reseptistä yli, arvio annoksen hinnasta
~ 8,00 €
Resepti
Silakka & chips
Fish & chips meets silakkapihvit. Silakka kaipaa pientä uudelleenbrändäystä, joten
nyt tehään klassikkoannos suomalaisella twistillä. Rapeaa silakkaa, uuniranskalaiset
ja freesi jugurttikastike = arjen herkkua kotimaisista aineksista. Halpaa, helppoa
ja ihan sairaan hyvää – tää setti todistaa,
että silakka ei kuuluu kouluruokatraumoihin,
vaan sillä on paikkansa arjen lemppareissa!
Ohje:
Sulata herneet ja kokoa annos: ranskalaiset, silakkafileet, jugurttikastike ja herneet kylkeen. Viimeistele annos sitruunaviipaleilla ja tillillä. Syö heti – nää on parhaimmillaan just paistettuna.
Levitä silakkafileet lautaselle tai leivinpaperille. Mausta silakkafileet molemmin puolin sitruunamehulla ja suolalla. Laita ruis- tai korppujauhoja lautaselle, lisää jauhoihin
halutessasi esim. paprikajauhetta tai valkosipulijauhetta ja suolaa. Pyörittele fileet yksitellen jauhoseoksessa. Paista leivitetyt fileet kuumalla pannulla öljyssä tai voissa n. 3–5 min per puoli fileen koosta riippuen.
Tee sillä välin kastike: sekoita kulhossa jugurttia, pilkottua kaprista, tilliä ja
ruohosipulia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa perunat tikuiksi ja mausta öljyllä ja suolalla. Levitä perunat pellille ja paista uunissa 30–40 min, kunnes ovat rapeita ja kullanruskeita.
Kauppalista:
Yhdelle:

- n. 140g silakkaa (saat silakkaa kalatiskiltä valmiina fileinä haluamasi määrän)
- 2-3 perunaa
- Ruis- tai korppujauhoja
- Öljyä (esim. oliivi- tai rypsiöljy)
- Pakasteherneitä
- Jugurttia (esim. kreikkalainen tai turkkilainen)
- Sitruunaa
- Tuoretta tilliä
- Tuoretta ruohosipulia
- Kapriksia
- Suolaa & pippuria

Arvio annoksen hinnasta:
~ 4,98 €
Annoshinnat
*Annoshinnat ja makrot ovat suuntaa antavia.
*Yhden annoksen hinta: ~4,98€
Kalorit: ~640 kcal
Proteiini: ~37 g
Rasva: ~29 g
Hiilihydraatit: ~54 g
Haukipyörykät ja muussi
Hauki on loistava, kevyt ja kotimainen raaka-aine, joka toimii täydellisesti
pyöryköissä. Näissä pyöryköissä on superisti makua yrteistä ja mausteista, ja
kylkeen keitetään kunnon perinteinen perunamuussi. Koko setin kruunaa simppeli
yrtti–creme fraiche, joka sitoo kaiken yhteen.
Ohje:
Kauppalista:
Kahdelle
- n. 250 g haukea (saat kalatiskiltä fileenä tai valmiiksi jauhettuna)
- 6 perunaa
- 1 kananmuna
- n. 1,5 dl korppujauhoja
- 2 rkl creme fraichea
- Tuoretta tilliä
- Tuoretta ruohosipulia
- Paprikajauhetta
- Yrttimaustetta (esim. Provencale)
- Suolaa & pippuria
- Voita
- Öljyä (esim. oliivi- tai rypsiöljy)
Arvio kahden annoksen hinnasta
~ 10,50 €
Kaada keitetyistä perunoista vesi pois ja survo muussiksi. Lisää joukkoon nokare
voita, halutessasi tilkka maitoa ja mausta suolalla.
Paista pyörykät pannulla öljyssä n. 3–4 minuuttia per puoli, tai kypsennä airfryerissä 180 °C noin 15 min tai uunissa 200 °C noin 15–20 min, kunnes pinnassa on kaunis väri.
Sekoita lopusta creme fraichesta kastike: joukkoon pilkottua tilliä ja ruohosipulia,
mausteeksi suolaa ja pippuria. Tarjoa pyörykät muussin ja yrttisen kastikkeen
kanssa.
Kuori ja pilko perunat, laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Poista hauesta ruodot (jos tarpeen) ja pilko pieneksi. Sekoita kulhossa kala, kananmuna, korppujauhot, paprika-, yrttimausteet, suola, pippuri sekä runsaasti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Muotoile massasta pyöryköitä.
*Annoshinnat ja makrot ovat suuntaa antavia.
*Yhden annoksen hinta: ~6,60€
Kalorit: ~421 kcal
Proteiini: ~22 g
Rasva: ~17 g
Hiilihydraatit: ~43 g
Annoshinnat
Made on
Tilda